Vykorten

Vykorten


Klicka för att förstora

Foto: © Christopher Sollerman
Klicka för att förstora!
När det osannolika händer...

Arbetet med att lägga upp en antavla för Richard Nyberg påbörjades i början av oktober 2018. När man kommit några generationer bakåt i tiden, så är det helt naturligt att man då och då gör lite sökningar på Internet.

Detta för att se om andra forskare också har hittat gemensamma anfäder och att man på så vis kan hitta både nu levande släktingar till Richard och kanske mer information om deras gemensamma anfäder än vad man själv har hunnit forska fram.

En sådan sökning på Internet gjordes därför den 3 oktober 2018. Bl a eftersöktes Richards mormors mor, Maria Charlotta Ström, född Wicksell.

I den lista över sökträffar som Google presenterade fanns en mycket intressant träff!

På Sveriges Släktforskarförbunds webbsida Rötter, www.rotter.se, finns en avdelning som kallas Anbytarforum. Där kan man ställa frågor och därmed få hjälp av andra forskare.

I träfflistan på Google för sökningen på Maria Charlotta Ström, född Wicksell, fanns en länk till ett inlägg på just Anbytarforum. Inlägget hade lagts in i september 2017 och hade titeln: "Ättlingar till Maria Ström född den 13 november".

När man öppnade inlägget på Anbytarforum kunde man läsa följande inledning:
"Hej. Jag har kommit över en samlingspärm med gamla vykort. En adressat som förekom mer än en gång (på sex vykort) var namnet "Maria Ström". Det vore kul ifall man hittade hennes ättlingar, som skulle kunna få dessa vykort, om intresse finnes".

Här kan du läsa inlägget i dess helhet.

Detta var ju helt klart vykort skickade till Richards mormors mor, alltså Maria Charlotta Ström, född Wicksell!!!

Jag tog därför genast kontakt med personen som gjort inlägget och berättade att jag arbetade med att ta fram en antavla för Richard Nyberg. Denna Maria Ström som vykorten är adresserade till var hans mormors mor.

Vykorten fanns i Västervik och var en del av många vykort samlade i en pärm. Varken pärmen eller de övriga vykorten i pärmen finns docke kvar. Endast dessa sex vykorten som var adresserade till Maria Ström hade blivit sparade.

Pärmen med vykorten var från början ett arv efter hans frus bror som var en samlare. Var han hade fått pärmen ifrån är okänt.

Vykorten har nu återförts till släkten Nyberg!Vykort 1


28 juli 1925


Vykort 2


28 februari 1927


Vykort 3


15 augusti 1927


Vykort 4


13 november 1927


Vykort 5


29 februari 1928


Vykort 6


Julen 1929


Åter.


Copyright © Håkan Bergström, skapad 2018-10-05, uppdaterad 2018-11-16